2 Mayıs 2015 Cumartesi

Cevizli Brownie

20150502-233037-52

Malzemeler
  • 1/2 cup un ya da 65 gr ya da 1/2 su bardağı
  • 1/2 tsp tuz ya da 1/2 cay kaşığı 
  • 1 1/4 cups bitter çikolata ya da 198 gr ya da 1 kase dolusu
  • 14 tbsp tuzsuz tereyağı, ya da 198 gr 1 kaseden 1 parmak az
  • 4 iri yumurta
  • 1 cup toz şeker ya da 198 gr ya da 1 su bardağı
  • 2 cups iri doğranmış çiğ olmayan ceviz ya da 227 gr ya da 2 su bardağı

Yapılışı
Fırını önceden 175 derecede ısıtın. 
Yaklaşık 25 cm x 25 cm lik bir brovni kalıbını yağlayın. Brownie kalıbının köşeleri keskindir ve de kenarları 3-4 cm yüksekliğindedir.
Çikolatalar ile tereyağını *benmari usulü eritin. Eridikten sonra ılınması için kenarda bekletin.
Yumurtalar ile şekeri mikserinizin yüksek devirinde 6-8 dakika açık sarı bir renk alıp kabarana kadar çırpın.
Un ile tuzu karıştırıp bir kaba eleyin ve kenarda bekletin.
Çırpılmış yumurtaların üzerine ılınan çikolatayı yavaş yavaş dökerek mikserinizin düşük ayarında çırparak karıştırın.
Peşine bir spatul yardımı ile unu ve hemen ardından cevizleri ekleyerek karıştırın.
Hamurunuzu pişirme tepsinize döküp içine eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın. Tepsinizi fırına sürüp yaklaşık 20-25 dakika, kontrol ettiğinizde brovnizin içine batırdığınız kürdan biraz kuru çıkana kadar pişirin. 

 *Benmari usulu ocak üzerine orta ateşte içi su dolu bir tencerenin üzerine içinde eritilecek malzemelerin bulunduğu ısıya dayanıklı bir kabın oturtularak ve üstteki kap suya temas etmeyecek şekilde ve kaynatmadan sadece ısıtılarak eritme metodudur.


Afiyet olsun !


Hiç yorum yok: