9 Nisan 2007 Pazartesi

Aglayan Pasta















8-10 kişilik

Malzemeler

4 adet yumurta
3 kahve fincani toz seker
3 kahve fincani un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardagi süt

Üzeri icin
1 paket toz krem santi
1 su bardagi süt

Kakao sos icin
2 çay bardagi süt
3/4 cay bardagi tozseker
1 tatli kasigi nisasta
1 corba kasigi kakao
200 gr cikolata


Yapilisi

Yumurta ve toz sekeri mikserle cirpin. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, tahta
kasikla azar azar un ilave edilerek karistirin. Yaglanmis kaliba yayin. 170 derece
firinda 30-35 dadika pisirin. Kendi kendine sogumasi icin kenara alin. Soguduktan
sonra üzerine 1.5 su bardagi sütü gezdirin. Baska bir kapta toz krem santi ile sütü mikserleyin. Krem santiyi kekin üzerine yayin.

Kakao sos icin öncelikle süt ile sekeri birlikte kaynatalim. Kücük bir kapta nisaşsa ile kakaoyu az su ile eritelim. Kaynamis sütün icerisine döküp karistiralim. Üzerine cikolatayı kücük kücük kirip ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice karistirarak cikolatalarin erimesini saglayalim. Pistikten sonra sogutalim.

Soguyan kakao sosu krem santinin üzerine yayin. Üzerini hindistancevizi ile süsleyin.
Buzdolabinda 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapin.

Denemenizi tavsiye ederim hem görüntüsü güzel hem de hafif bir pasta. Bu arada
resimden de anlasilacagi üzere esim bana haber vermeden daha fotografini
cekemeden bir dilim calmis.

Afiyet olsun,
Ozlem

Hiç yorum yok: