Sayfalar

30 Eylül 2007 Pazar

Kıymalı Taze Fasulye

Herkesin bildiği bir yemek. Ama ufak bir iki değişiklikle daha farklı ve daha lezzetli oldu. Sevgili Gönül Candaş'tan...



Malzemeler
· 500 kg taze faulye
· 150 gr kıyma
· 2 çorba kaşığı zeytinyağı
· 1 soğan
· 2 diş sarımsak
· 2 sivri biber
· 2 domates rendesi
· Tuz

Yapılışı
Faulyeleri yıkayıp, kenarlarını kesip, kılçıklarından temizleyin.
Soğanları yemeklik doğrayıp, düdüklü tencerede ısıttığını yağı ile kavurmaya başlayın. Şeffaflaşınca kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Domatesi ilave edip karıştırmayı bırakmadan kavurma işlemini sürdürün.
Fasulyeleri, küçük küçük kesilmiş biber ve sarımsakları hep birlikte kıymanın üzerine ekleyin. Tuzunu ve yarım bardak da su ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. Tencerenin buharı çıktıktan sonra 10 dk kadar pişirin.

Afiyet olsun !

3 yorum:

  1. merhabalar taze fasulyeyi çok severim hele bide kıymalı ohhh elinize saglık:)

    YanıtlaSil
  2. Özlemciğim ellerine sağlık.Ben hiç sarımsak koymuyordum fasülyeye ama denicem güzel bir fikir.tekrar ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. mrb özlem keke bayıldım çok güzel olmuş benimde annem olsana
    sonra bu fasulye en sevdiğim sebzedir yalnız kıyma bizden biraz uzak huy işte ayırıp yiyorum
    ama görüntü bir harika ellerine sağlık

    YanıtlaSil