Malzemeler
- 3 adet dana pirzola
- 1/3 su bardağı un
- 1/2 su bardağı bitkisel yağ
- 1 küçük soğan, ince kıyılmış
- 1 havuç, küp doğranmış
- 1 adet kereviz sapı, ince doğranmış
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı beyaz şarap
- 3 su bardağı et suyu, sıcak
- 1 sap taze biberiye (kurutulmuş da olur)
- 2 iri sap taze kekik (kurutulmuş da olur)
- 2 adet defne yaprağı
- 2 diş karanfil
- tuz, taze çekilmiş karabiber
Yapılışı
Fırını 190 derecede önceden ısıtın.
Etleri kağıt havlu ile iyice kurulayın. Etlerin her 2 tarafını da tuz ve taze çekilmiş karabiberle çeşnilendirin. Sonra una batırıp her tarafının kaplanmasını sağlayın ve fazlalıkların dökülmesi için silkeleyin.
Aynı zamanda fırına da girebilen yeteri kadar geniş bir ızgara tavasını ısıtın. Isı ortanın biraz üstü olsun. Isınan tavaya yağı döküp 6-7 saniye sonra da etleri aktarıp, arkalı önlü iyice kahverengi bir renk alana kadar yakmadan kızartın. Kızartma işlemi bittikten sonra etleri bir kenara alıp bekletin. Aynı tavaya soğanları, havuçları ve kereviz saplarını ilave edin. Tuz ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar 5-6 dakika pişirin. Domates salçasını ekleyip 1 dakika kadar pişirin. Üzerlerine şarabı döküp buharlaşıncaya dek yaklaşık 3 dakika kadar pişirin. Etleri tekrar tavaya alın. Üzerine et suyunu ve yeşillikleri ekleyin.
Tavanın üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp ısınmış fırına sürün. Yaklaşık 1 saat sonra etleri ters düz edip 1 saat kadar daha pişmeye bırakın.
Harika lezzetli bir et yemeği oluyor. Özellikle misafir için ideal biryemek, yanında da dilediğiniz pilav çeşidi ile tam bir davet mönüsü...
Afiyet olsun !
Ellerinize saglik.... Muhtesem bir görüntü.... Afiyetler olsun yiyenler.. Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum...
YanıtlaSilçok guzel görunuyor özlem.ellerıne sağlık canım sevgıler
YanıtlaSilenfes görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilBu nasıl bir resim ya tutuldum resmen ellerinize sağlık
YanıtlaSilsanki tabak benim önümde duruyor
Özlem eline sağlık, eti fırında fazlasıyla enfes buluyorum ben, baharatlarda eminim çok yakışmıştır. Yanlız tarifte tavuk suyundan bahsetmişsin, et suyumu yazacaktın, yoksa tarifde mi? tavuk suyu var o kısmı bana enteresan geldi..
YanıtlaSilGüzel yorumlarınız için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
YanıtlaSilSevgilerimle
CANIM BENIM,
YanıtlaSilÇOK DEGISIK BIR LEZZET. EMEGINE SAGLIK.ÇOK GUZEL GÖRUNUYOR.
SITEMDEKI, GUZEL DILEKLERIN ICIN SANA COK TEŞEKKUR EDERIM.
SEVGILER..
Canim benim, nazik yorumuna cok tesekkür ediyor, mutlu bir hafta diliyorum... Sevgilerimle,
YanıtlaSilMerhabalar öncelikle geçmiş olsun.En kısa zamanda iyileşirsiniz inşallah.Bıraktığınız güzel yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim.Tadıda emin olun lezzetliydi hele sosu köfteden daha lezzetliydi.Selamlar.Fatma Tekin.
YanıtlaSilÖzlem ne alemdesin? Koltuk değneklerini attın mı? Atması yakın mı? Şifa dileklerimi yolluyorum!
YanıtlaSilÖzlem'ciğim çok nefis görünüyor tatlım,ellerine sağlık..
YanıtlaSilTijen'ciğimin yorumunu okuduktan sonra rahatsız olduğun kanısına vardım..Çok geçmişler olsun canım..Allah şifa versin..
Sevgilerle..
Merhaba Özlem,
YanıtlaSilsömestr tatilinde geçirdiğin kazaya üzüldüm.Geçmiş olsun.İnsanın neresi ağrısa zor ama ayak bir başka.Vücudu gezdiren ayak olmayınca daha bir zor oluyor günlük hayatı idame ettirebilmek. Şimdi nasılsın?İşe başlayabildinmi?
Yemeğinin görüntüsü harika.Kolay bir tarife benziyor.Tadını merak ettim. Yapıp tatmak gerekecek.Ellerine sağlık.
Sevgiler*
Giada'nın osso bucco tarifine çok benziyor. Ellerinize sağlık. Bence de misafir için çok zengin bir sunum! üç dana butundan yapınca kaç kişilik bi yemek çıktı?
YanıtlaSilŞifa dilekleri gönderen herkese, ayrıca güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilSevgili Adsız (adınızı yazmadığınız için hitap edemedim),
Evet hem görüntüsü zengin hem de tadı çok lezzetli bir yemek. Zaten Giada'nın tarifinden uyarlamadır, onun tarifinde hindi vardı.
Malzemelerde but yazmışım ama aslında pirzolaydı, yanlış yazmışım, düzelttim. Pirzolalar bile büyük olduğu için biz 3 kişi olarak 2 günde yedik.
Sevgiler