Sayfalar

21 Eylül 2008 Pazar

Zeytinyağlı Barbunya

Bu tarifi Şipşak tarifler için yayınlıyorum, özellikle de çalışan için çok çabuk hazırlanan ve pişen bir yemek...

SNC10474

Malzemeler
  • 1 torba dondurulmuş barbunya fasulyesi
  • 4-5 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı domates rendesi
  • 2,5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet büyük soğan, ince ince yemeklik doğranmış
  • tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Yapılışı

Düdüklüye, buzluktan çıkardığınız fasulyeleri koyun. Üzerine şekeri, zeytinyağını, domates rendesini, soğanı, sarımsakları, tuzu ve suyu ilave edip düdüklünün kapağını kapatın.

Düdüklü buhar çıkarmaya başlayınca altını kısıp 8 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra bir süre içinde bekletip demlendirin.

İyice soğuduktan sonra, fasulyeyi düdüklüden çıkartıp cam bir kaba aktarın ve servis ederken üzerine doğranmış maydanoz serpin.

Afiyet olsun !

3 yorum:

  1. Sevdiklerinizle birlikte mutlu bayramlar dilerim...

    YanıtlaSil
  2. Sevdiklerinle birlikte sağlıklı, huzurlu, bayram tadında bir bayram geçirmen dileğiyle…
    sevgiler…

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ediyorum, etkinliğim tarifinizle renklendi..
    Sevgiler.. :)

    YanıtlaSil