Sayfalar

3 Mayıs 2008 Cumartesi

Muzlu Köpük Pastası

SNC10034

Bu kadar ara verdikten sonra sayfamı bu güzel tatlı ile güncellemek istedim. Umarım beğenirsiniz.

Malzemeler
  • 12 adet kedidili bisküvisi
  • bisküvileri ıslatmak için süt
  • 1 paket muz jölesi
  • 1 paket toz krem şanti
  • 2 adet muz

kreması için;

  • 2yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 4 çorba kaşığı su
  • 1 paket vanilya
  • 5 su bardağı süt

Yapılışı

Bisküvileri borcamın içine yan yana dizin. Sütü bisküvilerin üzerine dökerek ıslatın.

Yumurta sarılarını ve tozşekeri derin bir tenecerede çırpma teli ile çırpın. Üzerine un, su ile ezilmiş nişastas, vanilya ve sütü ilave edin. Pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın. Tencereyi ocağa koyup kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha pişmeye bırakıp ocaktan alın ve mikser ile birkaç dakika çırpın.

Çırpma işlemi bittikten sonra kremayı bisküvilerin üzerine dökün. Soğunca dolaba koyup yarım saat kadar bekletin.

Bir taraftan jöleyi paketinin üzerinde tarif edildiği şekilde hazırlayın. Peşine de toz krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle hazırlayın. Jöleyi koyulaşmasını beklemeden krem şanti ile birbirine katıp karıştırın ve de mikserle çırpın.

Bu arada muzları halka halka kesip, dolaptta beklettiğiniz tatlının üzerine dizin. En üstüne de krem şantili jöleli karışımın üzerine dökün. Merak etmeyin, karışım ilk başta sulu bir kıvamda oluyor ama sonra buzdolabında katılaşıyor.

Tatlıyı tekrar dolaba koyup servisten önce en 1 saat bekletin. Üzerindeki krem şanti ile jöle köpüğümsü bir kıvamda olduğu için tatlıya bu ismi ben verdim.

Ayrıca da, henüz hava ısınmadı belki ama sıcak yaz günlerinde serin serin yenecek hem hafif hem de leziz bir tatlı.

Afiyet olsun !

11 yorum:

  1. Pratik bir tatlı olmuş. Eline sağlık. Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglik canim
    pastan harika otesi gorunuyor
    afiyet olsun


    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglik, harika bir tarif ve fotograf,sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Cok sahane olmus, ellerine saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık....pasta nefis olmuş....kocaman bi foto...insanın uzanıp alası geliyor...

    öpüyorum canım seni..

    YanıtlaSil
  6. Çok hafif ve lezzetli görünüyor... Köpük pasta olması jöleyle krem şantinin birleşmesinden mi oluyor?

    Ellerinize sağlık... Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  7. hoş bir tatlı,denemek istiyorum bu tatlıyı.

    YanıtlaSil
  8. iyi günler.Bu tatlıyı kedi dili bisküvi dşında nelerle yapabiliriz?mesela bebe bisküvisi olur mu?bizim burada kedi dili bisküvi bulunmuyor.

    YanıtlaSil
  9. Bence olabilir çünkü sonuçta süt ile ıslatılıyor, hatta bisküvi yerine sade pandispanya da olur,
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. hangi borcamı kullandınız,karemi dikdörtgenmi kaç cm?

    YanıtlaSil
  11. Birde acaba jöle sıcakken krem şantiyi eritmezmi,donmadan karıştırırsak sıcak olmuyormu?

    YanıtlaSil