19 Mayıs 2015 Salı

Banana Pudding

All Photos-6036

Magnolia Bakery ve Banana Pudding, hep duyduğum ve New York'a bir gün yolun düşerse yemeden dönme denilen bir şeydi... Ve bir gün yolum düştü, gittim, aldım, yedim ve açıkcası çok da beklentimi karşıladı diyemem. Yine de tarifini denemeden edemedim. Aslında orijinal tarifini de orijinalinde tarif edilen şekliyle ve malzemeleriyle de yaptım, çok da benzer oldu ancak bu malzemeleri her zaman bulmak mümkün değil o nedenle kolaylıkla bulabileceğim malzemelerle bir daha yaptım ve aynen resimde görüldüğü hale geldi :)

Malzemeler

  • Kedidili, 1,5 paket.
  • Muz, 3-4 adet büyük
  • Toz krem şanti
  • 1/2 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • Krema, bir kutu, soğuk
  • 2 yumurta sarısı
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı mısır nışastası
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya özü veya şekeri vanilin
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
Öncelikle toz krem şanti ile 1/2 su bardağı soğuk sütü koyulaşıncaya kadar çırpıp dolaba kaldırın. Aynı şekilde dolaba koyup soğuttuğunuz bir paket kremayı da mikserde ayrıca çırpıp koyulaştırın, bunu da koyulaşır koyulaşmaz dolaba kaldırın. Yalnız dikkat kremayı çok çırpmayın yoksa kesilebiliyor.
Gelelim muhallebiyi pişirme kısmına. Bir tencerede şekeri, mısır nışastasını, tuzu ve sütü çırpıp koyulaşmaya başlayınaya kadar pişirin. Bu noktada bir kasede yumurta sarılarını çırpıp üzerine sütlü karışımdan biraz döküp karıştırın, bunu 2-3 kere daha tekrarlayıp sonra bu yumurtalı karışımı tenceredeki süte yavaş yavaş döküp koyulaşma işlemini tamalayın. Koyulaşan muhallebiyi ocaktan alıp içine vanilya ile tereyağını ekleyip karştırın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan muhallebiye dolapta soğuttuğunuz krem şanti ile kremayı ekleyip güzelce karıştırın.
Şimdi sıra tatlıyı kat kat dizerek tamamlamada. Cam bir servis kabına öncelikle kedidillerini yerleştirin, ben yuvarlak kaba rahat dizilsin diye kedidillerini 3 eşit parçaya böldüm. Sonra üzerlerine halka halka dilimlediğiniz muzları dizin ve üzerine de kremayı yayın, bunu 2 kere daha tekrarlayacağınız için tüm malzemeleri 3 eşit parçaya yetecek gibi bölmeniz lazım. En üstünü kremayla kapattığınız için üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Tatlıyı dolapta 1-2 saat bekletip servis yapın. Bu tatlıyı hazırladığınız gün servis etmelisiniz, yoksa tadı biraz değişiyor.

Afiyet olsun !

2 Mayıs 2015 Cumartesi

Cevizli Brownie

20150502-233037-52

Malzemeler
  • 1/2 cup un ya da 65 gr ya da 1/2 su bardağı
  • 1/2 tsp tuz ya da 1/2 cay kaşığı 
  • 1 1/4 cups bitter çikolata ya da 198 gr ya da 1 kase dolusu
  • 14 tbsp tuzsuz tereyağı, ya da 198 gr 1 kaseden 1 parmak az
  • 4 iri yumurta
  • 1 cup toz şeker ya da 198 gr ya da 1 su bardağı
  • 2 cups iri doğranmış çiğ olmayan ceviz ya da 227 gr ya da 2 su bardağı

Yapılışı
Fırını önceden 175 derecede ısıtın. 
Yaklaşık 25 cm x 25 cm lik bir brovni kalıbını yağlayın. Brownie kalıbının köşeleri keskindir ve de kenarları 3-4 cm yüksekliğindedir.
Çikolatalar ile tereyağını *benmari usulü eritin. Eridikten sonra ılınması için kenarda bekletin.
Yumurtalar ile şekeri mikserinizin yüksek devirinde 6-8 dakika açık sarı bir renk alıp kabarana kadar çırpın.
Un ile tuzu karıştırıp bir kaba eleyin ve kenarda bekletin.
Çırpılmış yumurtaların üzerine ılınan çikolatayı yavaş yavaş dökerek mikserinizin düşük ayarında çırparak karıştırın.
Peşine bir spatul yardımı ile unu ve hemen ardından cevizleri ekleyerek karıştırın.
Hamurunuzu pişirme tepsinize döküp içine eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın. Tepsinizi fırına sürüp yaklaşık 20-25 dakika, kontrol ettiğinizde brovnizin içine batırdığınız kürdan biraz kuru çıkana kadar pişirin. 

 *Benmari usulu ocak üzerine orta ateşte içi su dolu bir tencerenin üzerine içinde eritilecek malzemelerin bulunduğu ısıya dayanıklı bir kabın oturtularak ve üstteki kap suya temas etmeyecek şekilde ve kaynatmadan sadece ısıtılarak eritme metodudur.


Afiyet olsun !