21 Temmuz 2009 Salı

573703_64529182

Güzel sözleriniz ve doğum günü mesajlarınız için hepinize çoook teşekkür ederim :)

Sevgilerimle

6 Temmuz 2009 Pazartesi

Yengeç Burcu


Bir varmış bir yokmuşşş......sıcak mı sıcak bir temmuz sabahı, dünyaya gelmeye karar vermişiiim, dışarısı tam tamına 41 dereceymiş, dışarısı öyle de içerisi sanki farklı mıymış, o zamanlar ne klima varmış ne de başka birşey...bir yandan bunlatıcı sıcak bir hava, bir yandan da şiddeti gitgide artan sancılar...
o zamanlar sezaryen popüler olmadığı için anneciğimin sezaryandan haberi yokmuş, aslında teknik olarak bilgisi varmış, varmış da, ama normal doğum varken neden sezaryen olsunmuş ki, o zamanlar böyle bir seçenek pek düşünülmezmiş...geçmek bilmeyen sancılı saatlerden sonra, öğlene doğru saat 11.11 de dünyaya merhaba demişim...e birazcık babam için sürpriz olmuşum, ayol neden sürpriz olmuşsun denir mi? o zamanlar ultrason mu vardı, şimdilerde bırakın artık bebeklerin cinsiyetlerini söylemeyi utanmasalar neredeyse huyunu suyunu herşeyini önceden söyleyecekler...
Tabii hal böyle olduğu için, babacığım da erkek beklediği için benim gelişim ona sürpiz olmuş , aslında öyle anadolu erkeği durumları da yoktur, ama nedense öyle beklemiş, sonra bi bakmış karşısında ben :)
Eh teslimatı geri gönderemeyeceği için mecburen kabul edilmişim ama beni kuçağına aldığı anda onun prensesi olmuşum...yani bana öyle dedi...ben öyle biliyorum valla...:)
neyse ki benden 8 sene sonra gelen kardeşim bu açığı kapadı :) şşşt kardeşim duymasın ama benim yerim hala bir başkadır :)) heh heh
Aslında tüm bunları yazarken aklıma eşim geldi, o da kız beklentisi içindeydi garibim...4.ayda erkek olduğunu söylediğimde koltuğa yığılıverdi diyebilirim :) neyseki kendisi geri kalan 5 ayı duruma alışmaya çalışarak geçirdi.
Bu erkekleri de memnun etmek ne kadar zor canım. Ama herşey istenildiği gibi yürüse anlatacak bir hikayemiz olmazdı ki, bi düşünsenize, eğer ben erkek olsaymışım, babam ve arkadaşları arasında diyalog şöyle geçerdi:
"Eee neyiniz oldu Orhan bey?" "E erkek oldu işte, öyle istemiştik zaten...e oldu işte......................."
daha daha başka, e yok ki anlatacak birşey, hikaye yok, pıt diye kesiliyo cümle, halbuki ben ne yaptım....hikayeye renk kattım :)
Tabii ki tüm bunlar işin gırgır tarafı, herşeyden önemlisi, tüm bunların üzerinde olan sağlıklı bir doğum gerçekleştirebilmektir...
Aslında anneciğim beni doğurduktan sonra az kalsın hayatını kaybediyormuş, çünkü parça unutulmuş, neyseki anneannem yanında refakat ediyormuş da bir terslik olduğunu anlayıp ortalığı ayağa kaldırınca annemin hayatı kurtulmuş. Şimdilerde, günümüz koşullarında bu riskler azaldı, doğum şartları nispeten biraz daha iyileştirildi....
Umarım bebek bekleyen tüm anne adayları sağlıklı birer hamilelik ve doğum gerçekleştirirler.

Nerden nerelere geldim ayol...ne diyordum...evet, benim ne zaman doğduğumdan bahsediyordum...işte böyle bir ayda doğmuşum, durumdan da anlaşılacağı üzere bu ay benim doğum günüm, ve de unutulmazsa kutlayacağız, burdan da unutulmasın diye bazılarına hatırlatma yapmış oluyorum...di mi sevgili eşim ve oğlum :)
Ya ben koca kadın oldum ama hala daha doğum günü kutlamalarına bayılıyorum, istiyorum ki herkes beni arasın, kutlasın, sevgi gösterisi yapsın, napiim elimde değil...eminim içinizde benim gibi hissedenler vardır.
İşte ben de benimle aynı ayda doğanlara küçük bir armağan vermek istedim...tüm yengeç burcu olanlara burç özelliklerini hediye ediyorum...nice nice yıllara :)



YENGEÇ
22 Haziran - 22 Temmuz


Burç Özellikleri

Yönetici Gezegeni: Ay
Element: Su
Nitelik: Öncü
Uğurlu Sayıları: 3,7
Gün: Pazartesi
Uğurlu Taşı: İnci
Renk: Beyaz, deniz mavisi, gümüş
Tarot kartı: Ay
Hayvan: Deniz kabukluları
Bitki: Hezaren çiçeği, nilüfer, kenger otu
Kıymetli Taş: Aytaşı, amber
Kıymetli Maden: Gümüş



Olumlu Yanları
Nazik,Hassas,Sempatik,Merhametli Düş gücü yüksek. Analık ve babalık duygulan güçlü. Vatansever. Yuva sevgisi. Israrlı. Becerikli. İyi eş. Tutumlu.

Olumsuz Yanları
Aşırı duygusal. Züppe. Dağınık. Kuşkucu. Değişken. Kıskanç. Zayıf karakterli. Kendine acıma meyilli. Sabit olamamak. Değişken duygular.
Yengeç Takım Yıldızı (Astronomi)
Praespei, Yengeç takımyıldızı içinde yer alır. Birinci dekanatta yer alan ve Ursa Minor yani Küçük Ayı takım yıldızı olarak bilinen yıldız kümesinde günümüz Kutup Yıldızı bulunur. Ortada Ursa Major yani Büyük Ayı yıldız kümesi bulunurken, en önemli yıldızı Conopus olan Argo da son dekanatta yer alır.


Yengeç Burcu Kadını Genel Özellikleri
Yengeç burcu kadını hoş bir mizaca sahiptir. Evcimen,sıcak kanlı, dürüst ve iyi niyetlidir. Romantik ve maceraya düşkün olduğunu da söylemek mümkün. Yengeç burcu kadını özellikle evine, ailesine, alışkanlıklarına ve geleneklerine fazlasıyla bağlıdır. Genel anlamda anaç bir portre çizer, ev ortamını ve evle ilgili her şeyi çok sever.İdeal anneler bu burçtan çıkar.

Duygusal anlamda oldukça hassastır ve sezgileri kuvvetlidir. Etrafındaki kişilerin ona karşı niyetlerini kolayca fark edebilir. Yengeç burcu kadını çok kolay kırılıp incinebilir. Çevresindeki insanlarda daima iyi niyet ve şefkat arar.

Yengeç burcu kadını cömerttir, fakat savurgan değildir. Tasarruf ve birikim yapmayı fazlasıyla sever. Kendisini güvende hissetmek için maddi anlamda güçlü olmak ister. Yengeç burcu derin duygu ve düşüncelere sahiptir. Kendi hakkında konuşmaktan kesinlikle hoşlanmaz, fakat başkalarına ilişkin konularda fikir yürütmekten keyif alır.

Yengeç burcu kadını eleştirilmeyi sevmez ve olumsuz yönlerini kabul etmekte zorlanır. İkili ilişkilerde partnerine fazlasıyla sadık, fakat bir o kadar da kıskançtır. Onun için asıl olan sevgidir.


Yengeç Burcu Erkeği Genel Özellikleri
Yengeç burcu erkeği nazik, dürüst, ağır başlı ve mağrur yapısıyla dikkat çeker. Duygusal yapısı oldukça hassastır. Sevgi ve saygı onun için vazgeçilmez temel taşlarıdır. Çevresindeki insanlara değer verir ve onlara yardımcı olamaya çalışır. Onların zayıf taraflarından faydalanmaya çalışmak yerine onlara destek olmaya çalışır.

Yengeç burcu erkeğinin keskin ve pratik bir zekası vardır. Analiz yeteneği fazlasıyla gelişmiştir.Olayları kolaylıkla çözümleyebilir.Suyla ilgili her şeyi çok sever.Alkolle arası iyidir. Ayrıca oldukça duygusal yapısı nedeniyle sevdiği zaman tam sever ve kolay kolay vazgeçmez. İlişkilerinde partnerlerine fazlasıyla sadıktır.

Yengeç burcu erkekleri paraya çok önem verir, fakat bunun nedeni maddi anlamda kendini güvende hissetme ve yakınlarının zor duruma düşme ihtimaline karşı tedbirli olmak istemesinden kaynaklanır.

Yengeç burcu erkeği dürüsttür ve kendisine karşı dürüst olunmasından hoşlanır.Yalandan hoşlanmaz ve güvenmediği kişilerle bir arada bulunmaz.Aile ve ev yaşantısına fazlasıyla düşkündür ve en iyi babalar yengeç burcu erkeklerinden çıkar.

Zeytinli ve Biberli Tavuk

SNC10027

Malzemeler


  • 6 adet tavuk baget
  • 1 soğan
  • 1 defne yaprağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet iri kırmızı biber
  • 3 domates rendesi
  • 4 yeşil zeytin
  • 1/2 çay bardağından 1 parmak fazla zeytinyağı
  • kırmızıbiber
  • karabiber
  • tuz
  • limon



Yapılışı

Düdüklü tencereye zeytinyağını dökün ve tavukları arkalı önlü kızartın. Kızartma işleminden sonra tavukları tencereden alıp içine yemeklik doğranmış soğanı, ince kesilmiş sarımsağı, defne yaprağını, çekirdekleri temizlenmiş ve ince kıyılmış biberi atıp 1-2 dakika kadar karıştırarak kavurun.

Ardından tavukları tekrar tencereye alın. Tüm baharatları ve tuzu ilave ettikten sonra birkaç damla limon sıkıp düdüklünün kapağını kapatıp buharı çıktıktan sonra altını kısıp 20 dakika kadar pişirin.

Pişmirme süresinin sonunda, buharını iyice çıkarttıktan sonra kapağını açıp içine küçük parçlara bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri ekleyin. Düdüklüyü tekrara kapatıp yine buharı çıktıktan sonra 5 dakika kadar pişirdikten sonra ateşten indirin.

Yanına pilav ile veya yaptığım gibi kuskus pilavı ile servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun !

4 Temmuz 2009 Cumartesi

Püf Noktası...


Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo

kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın. Böylece taptaze

olacaktır.

Bir Adam ve Dört Oğlu

Güzel bir hikaye, okur okumaz paylaşmak istedim....


Bir adamın dört oğlu varmış. Adam oğullarının bir şey gördüklerinde veya yaşadıklarında çok çabuk yargılamadan onları anlamalarını istermiş.

Her bir oğlunu bir araştırmaya göndermeye karar vermiş ve uzaklarda bulunan bir armut ağacına gidip bakmalarını istemiş.

Birinci oğul ağacı görmeye kışın gitmiş, ikincisi baharda, üçüncüsü yazın ve dördüncüsü de sonbaharda...

Hepsi geri döndüklerindebaba onlar çağırmış ve ne gördüklerini anlatmalarını istemiş. Birinci oğul ağacın çirkin olduğunu, şeklinin bozuk, bükülmüş ve kıvrılmış olduğunu söylemiş. İkinci oğul "Hayır, ağaç yeşil tomurcuklarla kaplıydı ve umut vadediyordu..." demiş. Üçüncü oğul itiraz etmiş; ağacın çok güzel kokan ve çok güzel görünen çiçeklerle dolu olduğunu söylemiş. Gördüğü şey hayatında gördüğü en zarif, en hoş şeymiş. Sonuncu oğul hiçbirisine katılmamış. Ağacın olgunlaşmış olduğunu ve meyvelerden eğildiğini, meyvelerin de hayat dolu olduklarını söylemiş. Adam oğullarına her birisinin haklı olduğunu, çünkü her birinin ağacın hayatındaki sadece bir mevsimini gördüğünü söylemiş...

Bir ağacı veya bir insanı sadece bir mevsimle yargılayamazsınızve kim olduğunuzun esası, hayattan gelen zevk, sevinç ve sevgi sadece en sonunda, tüm mevsimler geçtiğinde ölçülebilir...

3 Temmuz 2009 Cuma

Bezelyeli ve Nohutlu Kuskus pilavı

SNC10034

Ummadığım kadar lezzetli oldu. Değişik birşeyler yapma sevdasından hiç vazgeçmeyeceğim, keşfe çıkmayı, yeni lezzetler denemeye bayılıyorum. Gözümün kestirmediği hiçbir maceraya atılmadım ne hayatta ne de mutfakta :) Mesela henüz bir mantı ve yoğurt yapmaya cesaret edemedim. Ama bunlar benim geçmem gereken aşamalar...bunları da yaparsam, işte o zaman "oldum" diyeceğim, kendimce sınıf atlamış olacağım. Bekliyorum, cesaret gelsin de yapmaya koyulayım diye...

Eğer bir et yemeği veya tavuk yaptıysanız, yanında, çeşni olarak bu pilavı yapabilirsiniz. Ben tavuğumun yanına yapıverdim. Nasıl mı yaptım, tarifi hemen aşağıcıkta....


Malzemeler
  • 3 su bardağı et suyu (dilerseniz 1/2 et suyu tableti de kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı kuskus
  • 100 gr bezelye (konserve de olur)
  • 100 gr pişmiş nohut (konserve de olur)
  • 50 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 tutam yenibahar
  • 2-3 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • tuz

Yapılışı

Bir pilav tenceresine et suyunu koyun, soğanı yemeklik doğrayın ve et suyu ile kaynatın. Peşine nohutları ekleyin. Ardından tuz, yenibahar ve tereyağın yarısını da ilave ederek karıştırın.

Biraz kaynattıktan sonra kuskusları ve bezelyeleri (ben konserve kullandım) ekleyip karıştırarak tencerenin kapağını kapatın. Pilavın üzeri göz göz olmaya başlayınca tencerenin altını kısın ve hafif ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sonra kalan tereyağını kızdırıp içine pul biberi ilave edin ve kuskusun üzerine dökün.

Tencerenin kapağını kapatıp ateşi söndürerek 15-20 dakika kadar demlendirip sıcak servi yapın.

Afiyet olsun !